OrthopedagogenPraktijk Odijk

OrthopedagogenPraktijk OdijkOrthopedagogenPraktijk OdijkOrthopedagogenPraktijk Odijk

OrthopedagogenPraktijk Odijk

OrthopedagogenPraktijk OdijkOrthopedagogenPraktijk OdijkOrthopedagogenPraktijk Odijk
  • Startpagina
  • Over de praktijk
  • Therapie en onderzoek
  • Over mijzelf
  • Contact
  • Tarieven
  • Privacy
  • Klachtenregeling
  • Meer
    • Startpagina
    • Over de praktijk
    • Therapie en onderzoek
    • Over mijzelf
    • Contact
    • Tarieven
    • Privacy
    • Klachtenregeling
  • Startpagina
  • Over de praktijk
  • Therapie en onderzoek
  • Over mijzelf
  • Contact
  • Tarieven
  • Privacy
  • Klachtenregeling

Klachtenregeling en kwaliteitsstatuut

klachtenregeling

Mocht u niet tevreden zijn over de door de orthopedagoog geleverde zorg, dan hoor ik dat het liefste van uzelf.

Graag ga ik met u in gesprek over wat er anders of beter kan. 


Komen wij samen niet uit, dan kunt u een beroep doen op een klachtenfunctionaris die u kan ondersteunen. U kunt hiervoor contact opnemen met de beroepsvereniging NVO. (www.NVO.nl)

Op die website vindt u een klachtenformulier dat u kunt downloaden en opsturen. 

Voor meer informatie verwijs ik u naar de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg (WKKGZ) en het kwaliteitsstatuut van OrthopedagogenPraktijk Odijk dat u op verzoek kunt inzien.


kwaliteitsstatuut

  

Kwaliteitsstatuut GGZ – vrijgevestigden

Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van ‘geneeskundige ggz’, dat wil zeggen generalistische basis- ggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet, verplicht een kwaliteitsstatuut openbaar te maken. Dit betreft een goedgekeurd kwaliteitsstatuut.

I. Algemene informatie

1. Gegevens ggz-aanbieder 

Naam praktijk: OrthopedagogenPraktijk Odijk

Naam regiebehandelaar:  E.J. Carrion

E-mail adres info@opodijk.nl

Website: www.orthopedagogenpraktijkodijk.nl

AGB-code praktijk  94065388

2. Werkzaam in:

De generalistische basis-ggz

3. Beschrijving aandachtsgebieden/zorgaanbod

Cliënten kunnen met de volgende problematiek in mijn praktijk terecht (zoals aandachtsgebieden, type klachten, behandelvorm):

In mijn visie is ieder kind/jongere, elke ouder en elke opvoedrelatie uniek en bijzonder. Daarom heeft ieder kind/jongere en elke ouder recht op een specifieke aanpak passend bij zijn of haar situatie. Ik vind het belangrijk de begeleiding en /of behandeling goed af te stemmen op deze cliënt/dit gezinssysteem, zo kort als kan en zo lang als nodig is. Daarvoor start ik altijd met een gesprek met ouders en aansluitend een observatieperiode, waarin bekeken wordt welke behandeling het meest passend is bij dit kind/deze jongere. Daarna volgt er weer een gesprek met ouders en kind/jongere en wordt besproken welke hulpvragen op welke wijze beantwoord kunnen worden. Daar ouders zo belangrijk zijn voor de kinderen/jongeren worden zij altijd betrokken bij het te lopen traject: soms zijn er (informatieve) gesprekken, soms ook is er begeleiding voor ouders.

In de praktijk kunnen kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar terecht met uiteenlopende vragen. Er is een mogelijkheid tot psychodiagnostisch onderzoek: onderzoek naar intelligentie en/of leerpotentieel, leerproblemen (dyslexie en dyscalculie), aandacht- en informatieverwerking, ontwikkelingsproblematiek, persoonlijkheidsproblematiek. In de praktijk kunnen kinderen/jongeren begeleid worden met uiteenlopende lichamelijke en/of psychosociale klachten: emotieregulatie-problemen (boze buien, teruggetrokken gedrag), (faal)angst, trauma, gevoelens van onzekerheid, negatief zelfbeeld, rouw, echtscheidingsproblematiek, omgaan met de gevolgen van leerproblemen, het versterken van executieve functies, het versterken van sociale vaardigheden, omgaan met de gevolgen van een gehoorverlies en/of taalontwikkelingsstoornis. Ook worden er kinderen aangemeld, waarbij ouders vragen over hun gedrag hebben en zoekend zijn naar de juiste aanpak en behandeling. Voor de begeleiding en behandeling wordt gebruik gemaakt van verschillende methodieken, waaronder Sandplay Therapy, Spelpsychotherapie, elementen van ACT en CGT.

4. Samenstelling van de praktijk

Aan mijn praktijk is 1 zorgverlenende medewerker verbonden:

Esther Carrión: Orthopedagoog Generalist   

5. Professioneel netwerk

5a. Ik maak gebruik van een professioneel netwerk waaronder:

Huisartsenpraktijk(en)

Collega-psychologen en orthopedagogen, -psychotherapeuten, ggz-instellingen

Anders: vrijgevestigde remedial teachers in de regio, zorgcoördinatoren middelbare scholen, intern begeleiders basisscholen, eerstelijn overleg gemeente Bunnik (o.a. medewerkers Centrum voor Elkaar).

5b. Ik werk in mijn professioneel netwerk het meest, frequent, samen met):

IKPB mw. M. Blok: M. Pollé 

Praktijk Voordorp mw. Drs. I. Brandt 

Psychologisch adviesbureau/ remedial teaching: drs. H.F. van Manen- de Smeth 

5c. Ik maak in de volgende situaties gebruik van dat professionele netwerk, tenzij de cliënt daarvoor geen toestemming geeft:

Op- en afschaling van hulp, diagnose, consultatie en afstemming over de behandeling van de cliënt.

5d. Cliënten kunnen gedurende avond/nacht/weekend/crises terecht bij (mijzelf, huisartsenpraktijk /post, spoedeisende eerste hulp, ggz-crisisdienst):

De praktijk is in principe geopend tijdens kantooruren: van 08.30 tot 17.00 uur. Daarnaast is het mogelijk om afspraken te maken in de avonduren tussen 19.30 en 22.00 uur als dat nodig is. Buiten werktijden ben ik veelal wel telefonisch, via de app of mail bereikbaar; het nummer van de praktijk is verbonden met mijn privénummer). In crisissituaties dient contact opgenomen te worden met de huisartsenpost (crisisdienst). In de vakanties wordt een waarnemer aangesteld; dit wordt kenbaar gemaakt aan de cliënten die in behandeling zijn en wordt gepubliceerd op de website.

5e. Heeft u specifieke afspraken met een ggz-crisisdienst, HAP of SEH?

Nee, omdat: de huidige werkwijze volstaat. Er wordt teruggevallen op de crisisdienst van de huisartsenpost en de GGZ. 

6. Contracten met zorgverzekeraars en de vergoeding van verzekerde zorg

Heeft u een contract met de zorgverzekeraar? Nee

7. Behandeltarieven:

Ik heb de tarieven die ik hanteer gepubliceerd op mijn website of in mijn praktijk.

Ik heb het tarief overig (zorg)product voor niet-verzekerde zorg, het OZP-tarief, gepubliceerd op mijn website of in mijn praktijk.

Ik heb het tarief voor zelfbetalers gepubliceerd op mijn website of in mijn praktijk. 

Ik hanteer voorwaarden en tarief voor no-show: gepubliceerd op mijn website of in mijn praktijk.

De behandeltarieven, OZP-tarief en eventueel no-show voorwaarden en no-show tarief zijn hier te vinden: www.orthopedagogenpraktijkodijk.nl

  

8. Kwaliteitswaarborg

Ik voldoe aan de volgende kwaliteitseisen, voortvloeiend uit mijn beroepsregistratie, specialisme of branche/beroepsvereniging(aanvinken wat van toepassing is:

· Intervisie

· Bij- en nascholing

· Registratie-eisen van specifieke behandelvaardigheden

· De beroepscode van mijn beroepsvereniging: www.nvo.nl

9. Klachten- en geschillenregeling

In eerste instantie zijn klachten iets om met de cliënt zelf te bespreken. Als de cliënt de klachten elders wil neerleggen, kan hij/zij terecht bij mijn beroepsvereniging: het NVO. Ik ben als orthopedagoog-generalist gebonden aan de beroepscode en het tuchtrecht van het NVO. Als GZ-psycholoog en Orthopedagoog-Generalist gelden ook de regels van de wet BIG. 

Mijn cliënten kunnen met klachten en geschillen over mij of mijn behandeling terecht bij mij of bij Collegevantoezicht@nvo.nl of NVO, t.a.v. College van Toezicht, Churchilllaan 11, 3527 GV Utrecht.

Zie ook de website: https://www.nvo.nl/beroepscode-en-tuchtrecht.aspx

10. Regeling bij vakantie en calamiteiten

10a. Cliënten kunnen tijdens mijn afwezigheid gedurende vakantie en ziekte terecht bij een waarnemer. Wie dat is, staat op dan op de website en wordt gecommuniceerd aan de cliënten.

De behandeling door een vervangende behandelaar kan slechts plaatsvinden in overleg met en na toestemming van de cliënt. Het dossier wordt overgedragen naar deze vervangende behandelaar na uitdrukkelijke toestemming van de cliënt.

10b. Ik heb overdracht geregeld en vastgelegd in geval mijn praktijk plotseling sluit wegens overlijden of andere calamiteiten:

Ja.

II. Het behandelproces - het traject dat de cliënt in mijn praktijk doorloopt

11. Wachttijd voor intake en behandeling

Cliënten kunnen informatie over wachttijden voor intake en behandeling telefonisch of per mail opvragen. 

12. Aanmelding en intake

12a. De aanmeldprocedure is in mijn praktijk als volgt geregeld: Ik ontvang de telefonische aanmelding of de aanmelding per mail. Cliënten (en hun ouders) kunnen zelf een hulpvraag stellen (en zijn dan vaak particuliere cliënten die zelf betalen voor de zorg). Ook kunnen de cliënten t.z.t., als de OrthopedagogenPraktijk Odijk ambulante zorg in de GGZ-Jeugd zou mogen bieden, via een verwijzing van de huisarts of met een beschikking van de gemeente komen. 

Na de aanmelding worden er aanmeldingsformulieren naar de cliënt en ouders opgestuurd. Men kan in deze papieren de zakelijke gegevens vermelden en beschrijven wat de hulpvraag/hulpvragen zijn. Ook wordt er een privacyverklaring opgestuurd: ouders (en vanaf 12 jaar ook de cliënt) tekenen voor met wie de gedragswetenschapper wel of geen contact mag hebben (gemeente, huisarts, school). Dan volgt er een intakegesprek: bij de jongere kinderen eerst met ouders alleen en dan met het kind en ouders, bij jongeren soms eerst met cliënt en ouders en soms ook eerst met ouders (dit hangt af van de vraagstelling en situatie). Na het intakegesprek volgt, als de verwachting is dat er vanuit de praktijk de juiste zorg geboden kan worden, de start van de begeleiding. Een aantal sessies (meestal 5), waarin behalve begeleid ook geobserveerd wordt, zijn de opmaat voor een volgend gesprek. Dan ook wordt het behandelplan besproken en wordt geëvalueerd of de juiste weg is gekozen.

Ouders worden steeds betrokken bij het traject; de cliënt weet dat dit gebeurt. Zo nodig vindt tussentijds telefonisch overleg plaats. Als de cliënt via whatsapp contact zoekt, dan ga ik daarop in. Afspraken worden altijd per email bevestigd.

12b. Ik verwijs de cliënt terug naar de verwijzer –indien mogelijk met een passend advies- indien mijn praktijk geen passend aanbod heeft op de zorgvraag van de cliënt (zoals een ander werkterrein of een behandelaar met een andere specifieke deskundigheid):

Ja

13. Diagnostiek

13a. De diagnose voor de behandeling wordt in mijn praktijk gesteld door: E.J. Carrión

Generalistische basis ggz:

Kwalificatie Omschrijving

9406 GZ-psycholoog

Orthopedagoog Generalist

Gespecialiseerde ggz:

Geen

 13b. Zijn er andere betrokkenen bij het diagnostisch proces, zo ja in welke rol?:

Niet in de praktijk. Voor intercollegiaal overleg doe ik een beroep op collega’s van andere praktijken. Regelmatig is er ook overleg met professionals van andere disciplines, zoals remedial teachers (na dyslexie/dyscalculie onderzoek of bij vermoeden van leerproblemen), kinderfysiotherapeut (bij opvallendheden in de motoriek of verwerking van zintuiglijke prikkels), logopedist (bij vragen over de taalontwikkeling), kinderarts (bijvoorbeeld evaluatie aandachtregulerende medicatie) of Audiologisch Centrum (bij twijfels over gehoor).

14. Behandeling

14a. Het behandelplan wordt in mijn praktijk in samenspraak met de cliënt opgesteld door

Naam: E.J. Carrión

Generalistische basis ggz:

Kwalificatie Omschrijving

9406 GZ-psycholoog

Orthopedagoog Generalist

Gespecialiseerde ggz:

Geen

14b. Het aanspreekpunt voor de cliënt tijdens de behandeling is

Naam: E.J. Carrión

Generalistische basis ggz:

Kwalificatie Omschrijving

9406 GZ- psycholoog

Orthopedagoog Generalist

Gespecialiseerde ggz:

Geen

14c. De cliënt is geïnformeerd over degene die het aanspreekpunt is tijdens de behandeling (naam en functie van de betreffende persoon zijn bekend bij de cliënt): Ja

14d. Bij langer durende behandeling (> 12 weken) stuur ik een afschrift van het behandelplan of een samenvatting hiervan als brief naar de huisarts (of andere verwijzer), tenzij de cliënt daarvoor geen toestemming geeft: Indien gewenst dan wel noodzakelijk.

14e. Ik draag zorg voor goede communicatie met de cliënt en –indien van toepassing en met toestemming van de cliënt- diens naasten, over het verloop van de behandeling. Ik doe dat als volgt:

· Opstellen behandelplan dat wordt besproken met cliënt en ouders

· Tussentijdse evaluatiegesprekken en eind-evaluatiegesprek

· Weergave van de evaluatie staat vermeld in het behandelplan (dat feitelijk een werkdocument is); ouders en cliënt ontvangen regelmatig een afschrift van het document en tekenen voor akkoord of plaatsen hun kanttekeningen.

· Wanneer dat gewenst is er contact op/met school, CJG, huisarts of andere betrokkenen. 

· Laagdrempelige contacten met betrokkenen, ook via Whatsapp, mail, telefoon of beeldbellen.

14f. De voortgang van de behandeling wordt in mijn praktijk als volgt gemonitord (zoals voortgangsbespreking behandelplan, evaluatie, vragenlijsten, ROM):

Voortgangsbesprekingen vinden plaats via geregelde oudergesprekken (frequentie naar behoefte, meestal eens per drie tot acht weken), zo nodig overleg CJG en huisarts. (zie ook vorige vraag)

Afhankelijk van de hulpvraag wordt er soms gebruik gemaakt van gedragsvragenlijsten (Achenbach, SAS-K, CBCK e.a.) om het effect van de begeleiding inzichtelijk te maken. Drie maanden na het afronden van de begeleiding wordt er per mail contact gezocht met ouders en cliënt om te horen hoe het gaat en te verkennen of de positieve ontwikkeling doorzet.

14g. Ik evalueer periodiek en tijdig met de cliënt (en eventueel zijn naasten) de voortgang, doelmatigheid en effectiviteit van de behandeling. Als standaardperiode hanteer ik hiervoor: Tijdens therapie met het kind wordt, afhankelijk van de leeftijd, gesproken over de voortgang. Daarnaast zijn er altijd oudergesprekken (frequentie naar behoefte, meestal na vijf sessies, ongeveer na 1 tot 2 maanden). 

14h. Ik meet de tevredenheid van mijn cliënten op de volgende manier:

Tijdens behandeling van het kind en tijdens oudergesprekken wordt afgestemd, ingevoeld en besproken of zowel het kind als de ouder(s) de therapie als prettig en ondersteunend ervaren. Dit doe ik mondeling.

15. Afsluiting/nazorg

15a. Ik bespreek met de cliënt (en eventueel zijn naasten) de resultaten van de behandeling en de mogelijke vervolgstappen: Ja.

15b. De verwijzer wordt hiervan in kennis gesteld middels een afrondingsbrief, tenzij de cliënt hiertegen bezwaar maakt: Ja.

15c. Als een vervolgbehandeling nodig is, geef ik hierover gericht advies aan de verwijzer. Ik informeer de vervolgbehandelaar waar nodig over het verloop van de behandeling en de behaalde resultaten voorzien van het vervolgadvies, tenzij de cliënt hier bezwaar tegen maakt: Ja.

  

16. Omgang met cliëntgegevens

16a. Ik vraag om toestemming van de cliënt bij het delen van gegevens met niet bij de behandeling betrokken professionals: Ja.

16b. In situaties waarin het beroepsgeheim mogelijk doorbroken wordt, gebruik ik de daartoe geldende richtlijnen van de beroepsgroep, waaronder de meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld (bij conflict van plichten, vermoeden van kindermishandeling of huiselijk geweld), het stappenplan materiële controle en ik vraag het controleplan op bij de zorgverzekeraar (bij materiële controle): Ja.

16c. Ik gebruik de privacyverklaring als de cliënt zijn diagnose niet kenbaar wil maken aan zijn zorgverzekeraar/DIS: Ja.

III. Ondertekening

Naam: E.J. Carrión

Datum: 25-09-2023

Ik verklaar dat ik me houd aan de wettelijke kaders van mijn beroepsuitoefening, handel conform het model kwaliteitsstatuut en dat ik dit kwaliteitsstatuut naar waarheid heb ingevuld:

Ja

Copyright © 2025 OrthopedagogenPraktijk Odijk - Alle rechten voorbehouden


Ondersteund door

Deze website maakt gebruik van cookies.

We gebruiken cookies om websiteverkeer te analyseren en de ervaring op je website te optimaliseren. Als je het gebruik van cookies accepteert, worden je gegevens gecombineerd met de gegevens van alle andere gebruikers.

AfwijzenAccepteren